WIJ MAKEN

Ingrediënten uit groente en fruit als basis voor uw receptuur

Lekker en herkenbaar, zonder onnodige complexiteit en breed toepasbaar

Sophyn Greens produceert en verkoopt (basis)ingrediënten, gemaakt van verse groente en fruit aan de voedingsindustrie. De ingrediënten zijn geproduceerd zonder onnodige toevoegingen of ingewikkelde processen. Groente en fruit staan centraal en de ingrediënten hebben, naast zoveel mogelijk behoud van nutriënten, ook een lekkere en herkenbare beleving.


Het is onze uitdaging de natuurlijke variatie van groente en fruit om te zetten naar een gelijkmatig eindproduct met zoveel mogelijk behoud van smaak, textuur, kleur en nutriëntenprofiel. Dat is ons gelukt doordat we elke stap in de keten doorgronden; van de teeltcontext (grond, klimaat), de gewasrotatie, de selectie van het ras/type, het seizoen, de verzorging, de oogst en verdere verwerkingsstappen.

WIJ TRANSFORMEREN

Van natuurlijke variatie naar een stabiel ingrediënt

Het is onze passie om per groente- en fruitsoort haar optimale proces en eten te ontdekken en in te richten. Dit doen we door te denken vanuit de groente en het fruit, en het uiteindelijke gebruikersdoel. Wij zijn nuchter en staan met beide voeten op de grond. Dat betekent dat we met gezond boerenverstand kiezen voor een realistische keten, die werkt voor elke schakel en die toekomstbestendig is. Dit is voor ons een keten die stabiel en schaalbaar is. Met inclusie van de natuur, mens en omgeving. Waarin de food miles serieus wordt afgewogen, waar reststromen een bestemming hebben en waar zorgvuldige afweging is voor gebruik van duurzame energie en verpakkingen.

WIJ HEBBEN

Kennis van verwerkingstechnieken

In de zoektocht van groente- en fruitverwerking heeft het team van Sophyn Greens veel kennis en expertise opgedaan met de verschillende technieken om groente en fruit te verwerken. Wij houden van leren door te doen, en hebben dan zelf ook veel uitgeprobeerd in onze eigen proefkeuken.

Zo kun je groente en fruit op verschillende manieren drogen – van vriesdrogen tot conventioneel drogen – elk met een andere impact op smaak en nutriëntenprofiel, alsook proces- en kostenrendement. Dit geldt natuurlijk ook voor de verschillende technieken hoe groente en fruit verfijnd kan worden tot een puree of sap – van aseptische puree tot crushing. Het ontdekken en uitproberen van verschillende technieken is iets waar wij als team nieuwsgierig naar zijn, en graag de uitdaging aangaan om de juiste techniek bij het gewenste eindproduct en de optimale keten te vinden. We gaan hier graag een stap verder in om technieken aan te passen of verbinden technieken aan elkaar om steeds tot vernieuwingen te komen.

Een gezonde en goede basiskennis, en we leren hier dagelijks meer en meer over!

WIJ ONDERSTEUNEN

Concept- en productontwikkeling waar groente en fruit in verwerkt zijn

Naast de productie en handel in ingrediënten uit groente en fruit, ondersteunt het team van Sophyn Greens ook bedrijven in het uitwerken en ontwikkelen van levensmiddelen waar groente en fruit als basisingrediënt in verwerkt zijn. Onze ervaring, breed internationaal netwerk en vindingrijkheid helpen ontwikkelaars realistische producten en/of concepten uit te werken, die ook zeker schaalbaar te produceren en in de markt te zetten zijn. Voor dit laatste staan we altijd open voor samenwerking.

 

Neem contact met ons op voor het vinden van de juiste groente- en fruitbasis voor uw receptuur.

WIJ DOEN WAT WE ZEGGEN

Pasta mét groenten!

Sophyn Green wil een substantiële bijdrage leveren aan meer groente en fruit in voedingsmiddelen, zodat er vaker en gemakkelijker groente en fruit gegeten wordt. Wij produceren en zetten wij zelf pasta in de markt af met een hoog aandeel groente. We zeggen tenslotte niet voor niets: Groente & Fruit in elke hap!

Samenwerken?

We staan altijd open voor contact, samenwerkingen en een goed gesprek. Je kunt ons bereiken op:

Adres

Zuideinde 92a

2991 LK Barendrecht

Contact

info@sophyngreens.com

+31 (0)6 46 00 59 70

Info

KVK 81252331

BTW NL862018560.B01

Volg het nieuws