ONTMOET SOPHYN GREENS

Onze eigen wortels

De oprichters hebben allemaal hun eigen expertise in groente en fruit – van teelt tot verwerking en handel. Zowel in Nederland als Internationaal.

Onderstaande kernwaarden vertellen wie wij zijn en hoe wij werken:

  • Met gezond verstand – we zijn een nuchter, hands-on team die beslissingen weloverwogen neemt met een gezonde dosis realisme.
  • Gedreven door passie – we zijn onderzoekend, bevlogen en zoeken zaken graag grondig uit, waarbij we ons niet laten remmen of tegenhouden vanuit bestaande paden.
  • Met visie op duurzame keten – we geloven alleen maar in een duurzame voedselketen die veerkrachtig is voor de toekomst. Dat dit steeds meer wordt ervaren als ‘containerbegrip’ begrijpen wij, maar daarmee wordt de rijkheid en veelzijdigheid van dit begrip geen recht gedaan. Voor ons is het een rijke bron van thematieken die aandacht krijgen in het nemen van de beslissingen, zie ook ‘Ons verhaal en Onze producten’.

ONTMOET HET TEAM VAN SOPHYN GREENS

Ons team

Peter van Driel

Algemene zaken

“Al jarenlang ben ik actief in de Internationale teelt en handel van verse groente en fruit. Niet zo gek, aangezien ik als kleine jongen al in het veld rondliep. In mijn netwerk zitten vele telers van Europa tot ver in Afrika. Er kan zoveel meer met vers, direct vanuit de bron. Behouden van natuurlijke smaken en nutriënten vind ik belangrijk, en natuurlijk moet een product gewoon lekker zijn. Ik sta voor een korte, efficiënte en duurzame keten waarin vers en verwerkt optimaal op elkaar aansluiten.”

Bert van der Beek

Operationele zaken

“Als zoon van een tuinder ben ik al van jongs af aan verbonden met de agrarische sector. Ik heb jarenlange ervaring in de handel en verwerking van verse groenten. De verbondenheid met de primaire sector is voor mij belangrijk. Ik word er blij van om dagelijks met een gepassioneerd team bezig zijn met mooie producten. Kwaliteit is een resultaat van het hele proces, en juist de kleinste details maken het verschil.”

Linsie Meijer

Commerciële zaken

“Meerdere malen per dag maken we keuzes over ons eten; wat, waar, met wie. Met de passie en kennis die ik heb als voedingskundige en de nieuwsgierigheid naar waarom mensen keuzes maken, speel ik graag een positieve rol door een duwtje te geven naar een gezondere of duurzame keuze. Hoe kan dit beter dan zelf producten ontwikkelen waar groente & fruit een centrale plek hebben? Ik zie het als een bijdrage in de voedseltransitie naar echtere en voedingsrijkere producten op de schappen. ”

Martin Riemens

Financiële zaken

“Ik houd van een team vol passie en energie en de ambitie om samen iets tastbaars te ontwikkelen. Ik zorg voor een solide financiële basis en inzicht en structuur in de processen. Hierbij gaat het me om het beheersen van risico’s maar natuurlijk ook om het verzilveren van de kansen. Al jaren doe ik dit in de groente- & fruitsector, een sterk internationale sector die voortdurend in beweging is.”

André Flohil

Teelt technische zaken

“Ik ken de weg in Europa, Afrika en Zuid-Amerika als het gaat om teelt van groente- en fruitgewassen, maar ook op verwerking, bewaring, kwaliteitsborging en transport. Prachtig om de gewassen te zien groeien en een positieve voetstap achter te laten voor de omgeving. Dat we bij Sophyn Greens groente en fruit – op een andere manier dan vers – beschikbaar maken, zie ik als mooie aanvulling in het schap. Ik zie altijd mogelijkheden, heb veel energie om mensen te bewegen en ben in staat om mensen vanuit de kracht van het product te laten denken.”

Hanna Penning

Technische productontwikkeling

“Voeding intrigeert mij van jongs af aan, wat is de

samenstelling en hoe wordt het gemaakt? Daarom heb ik voedingsmiddelentechnologie gestudeerd. Ik vind het geweldig om deze kennis in praktijk te brengen bij Sophyn Greens door producten te ontwikkelen, die dicht bij de natuur blijven en met aandacht voor een duurzame keten.”


Samenwerken?

We staan altijd open voor contact, samenwerkingen en een goed gesprek. Je kunt ons bereiken op:

Adres

Zuideinde 92a

2991 LK Barendrecht

Contact

info@sophyngreens.com

+31 (0)6 46 00 59 70

Info

KVK 81252331

BTW NL862018560.B01

Volg het nieuws